author profile
Državni svet RS

Pon, 2. dec 2019 ob 07:00

Srečanje je s pozdravnim nagovorom začel Matti Vanhanen, predsednik finskega parlamenta. Udeležence je v nadaljevanju nagovoril tudi Kimmo Kiljunen, član velikega odbora finskega parlamenta. ...
 author profile
Državni svet RS

Pon, 2. dec 2019 ob 07:00

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

V Helsinkih od 1. do 3. decembra poteka LXII. plenarno zasedanje konference parlamentarnih odborov za evropske zadeve (COSAC), ki se ga v imenu Državnega sveta udeležujeta člana Komisije za mednarodne odnose in evropske zadeve Davorin Terčon in Bogomir Vnučec.

Srečanje je s pozdravnim nagovorom začel Matti Vanhanen, predsednik finskega parlamenta. Udeležence je v nadaljevanju nagovoril tudi Kimmo Kiljunen, član velikega odbora finskega parlamenta.

V nadaljevanju je Antti Rinne, predsednik finske vlade, predstavil finsko predsedstvo svetu EU. Izpostavil je zaščito državljanov in svoboščin z vidika zagotavljanja vladavine prava ter učinkovitega boja pred hibridnimi grožnjami. Omenil je tudi trajnostno rast kot bistven faktor za vzpostavitev močnega in dinamičnega gospodarstva. Nazadnje se je osredotočil na večjo konkurenčnost in socialno pravičnost EU ter krepitev položaja EU kot globalne velesile na področju boja proti podnebnim spremembam.

Srečanje se bo nadaljevalo z razpravami o vladavini prava in Listini EU o temeljnih pravicah ter klimatski strategiji EU. Med govorci na srečanju bosta tudi Maroš Šefčovič, podpredsednik Evropske komisije, in Michel Barnier, vodja skupine za odnose z Združenim kraljestvom. 

Teme
mednarodno
Komentarji
Najbolj obiskano
Sorodne vsebine
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
ČLANA KOMISIJE ZA MEDNARODNE ODNOSE NA KONFERENCI COSAC