author profile
Državni svet RS

Čet, 5. dec 2019 ob 07:00

Ljubljana, 5. december 2019 – Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je v prostorih Zveze svobodnih sindikatov Slovenije svečano podelil plakete Državnega sveta RS 14 najzaslužnejšim slovenskim prostovoljkam in prostovoljcem. ...
 author profile
Državni svet RS

Čet, 5. dec 2019 ob 07:00

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

Ob dnevu prostovoljstva najzaslužnejšim prostovoljcem podelili plakete Državnega sveta

Ljubljana, 5. december 2019 – Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je v prostorih Zveze svobodnih sindikatov Slovenije svečano podelil plakete Državnega sveta RS 14 najzaslužnejšim slovenskim prostovoljkam in prostovoljcem. V svojem nagovoru je izpostavil, da je »prostovoljstvo dar, ne le poslanstvo, ki nas mojstri v dobroti. Udejstvovanje v prostovoljnih organizacijah je tako izjemna spodbuda, da svet aktivno spremenimo na bolje, da skozi participacijo v prostovoljstvu razvijemo vse svoje skrite in manj skrite potenciale. Dobro znamenje je, da nas je iz leta v leto več na tej poti. Da v svoji človečnosti rastemo skupaj, si pomagamo ter se krepimo kot odgovorna in sočutna družba.« Prejemnice in prejemniki plaket za leto 2019 so:

Cvetka BELC;
Franjo ČRETNIK;
Jože DROBEŽ;
Mirjam FRANKOVIČ FRANETIČ;
Albina KARMUZEL;
Darko MARKOVIĆ;
Jožef OGRAJENŠEK;
Ema PERKOVIČ;
Tone SIMONČIČ;
Jure SODJA;
Mojca STOPAR;
Bela SZOMI KRALJ;
Otokar VAČOVNIK;
Darko ZAVRTANIK.

Prostovoljstvo ima zares široke razsežnosti v družbi. Slednje potrjujejo tudi raziskave v povezavi z empatijo, solidarnostjo in vzajemno pomočjo. In prav te odlike državljanov prepoznavamo v Državnem svetu. Vsem prejemnicam in prejemnikom plaket Prostovoljci 2019 iskreno čestitamo za dolgoletno požrtvovalno delo in za vse ure žrtvovanj, odrekanj ter nesebične pomoči.

Posamezne obrazložitve in nagovor predsednika vam pošiljamo v priponki, več informacij pa si lahko o projektu pridobite na spletni strani www.ds-rs.si pod zavihkom PROSTOVOLJCI.

Nagovor predsednika DS Alojza Kovšce ob podelitvi plaket

Prejemniki plaket - obrazložitev

Foto in video: Milan Skledar /S-tv

Komentarji
Najbolj obiskano
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
SLAVNOSTNA PODELITEV PLAKET DRŽAVNEGA SVETA NAJZASLUŽNEJŠIM PROSTOVOLJKAM IN PROSTOVOLJCEM ZA LETO 2019