author profile
Državni svet RS

Čet, 19. dec 2019 ob 07:00

V knjižnici Medvode sta Občina Medvode in Organizacijski odbor Sv. Jakob 1990, v sredo, 18. decembra 2019, odprla razstavo fotografij z naslovom: "Trideset slovesnih srečanj na Sv. Jakobu". ...
 author profile
Državni svet RS

Čet, 19. dec 2019 ob 07:00

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

V knjižnici Medvode sta Občina Medvode in Organizacijski odbor Sv. Jakob 1990, v sredo, 18. decembra 2019, odprla razstavo fotografij z naslovom: "Trideset slovesnih srečanj na Sv. Jakobu".

Na odprtju je zbrane nagovoril tudi predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca, ki je poudaril, da smo le združeni kot takrat, leta 1990, enotni v odločenosti, samozavestni v pogumu, lahko nepremagljivi in neprekosljivi tudi danes. Na temeljih naše osamosvojitve je odgovornost države Slovenije, da nudi in zagotavlja dostojen in varen dom vsem svojim državljanom. Razstavo fotografij so pripravili Igor Modic, Iztok Pipan in Peter Košenina. Organizatorji tega dogodka so pripravili tudi bogat kulturni program, kjer so med drugim prisluhnili pesniku, igralcu in domoljubuTonetu Kuntnerju. Zbrane so nagovorili tudi: župan občine Nejc Smole, predsednik organizacijskega odbora Janez Šušteršič, direktor knjižnice, mag. Igor Podbrežnik in prvi predsednik slovenske vlade Lojze Peterle.

Nagovor predsednika Državnega sveta RS ob odprtju razstave "Trideset slovesnih srečanj na Sv. Jakobu"

Foto: Patricija Šašek

Komentarji
Najbolj obiskano
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
Trideset slovesnih srečanj na sv. Jakobu, ujetih v fotografskem objektivu