author profile
Državni svet RS

Sob, 25. jan 2020 ob 18:51

Pomembna je vloga mentorjev. Kot država moramo bolje poskrbeti na dober ugled poklicev v očeh javnosti. Zmagovalce čaka nadaljevanje tekmovanja v Gradcu.
 author profile
Državni svet RS

Sob, 25. jan 2020 ob 18:51

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

Na letošnji Informativi v Ljubljani se mladi tekmovalci in mentorji znova preizkušajo v spretnostih, kot so aranžerstvo, cvetličarstvo, slikopleskarstvo, kamnoseštvo, kuharstvo, strežba, mehatronika, IKT, pohištveno in stavbno mizarstvo. Sloveniaskills 2020, ki ga prireja Center RS za poklicno izobraževanje, je del širše mreže tekmovanja Worldskills.

Letos prvič vse discipline na enem mestu. Ključno za tekmovalce je pridobivanje samozavesti, je prepričan direktor CPI mag. Janez Damjan. Pomembna je tudi vloga mentorjev, pa je v svojem nagovoru izpostavil predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca, ki je tudi sodeloval na podelitvi priznanj najboljšim od najboljših. Kot država moramo bolje poskrbeti na dober ugled poklicev v očeh javnosti. Zmagovalce čaka nadaljevanje tekmovanja v Gradcu.

Obrt je del mojega življenja, čas globalizacije pa nas sili v vse večje preizkušnje v tekmi s svetom, je mladim sporočil Alojz Kovšca. Ob tem dodal, da v Slovenijo že imamo znanje, spretnosti in pogum, ostane nam še produktivnost kot ključen izziv za bližnjo prihodnost, na katerem moramo še veliko narediti.

Teme
mladi
Komentarji
Najbolj obiskano
Sorodne vsebine
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
Zmagovalci Sloveniaskills 2020 pokazali izjemne veščine