author profile
Državni svet RS

Pon, 3. feb 2020 ob 17:11

Že tretjič zapovrstjo je pod okriljem Slovenskega kluba podjetnikov potekal forum za mlade, ki so se ga udeležili številni predstavniki slovenske države in gospodarstva. Podporo jim je izrekel tudi predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca.
 author profile
Državni svet RS

Pon, 3. feb 2020 ob 17:11

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

Predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca se je na povabilo Kluba slovenskih podjetnikov udeležil 3. SBC Foruma z naslovom »Mladi so prihodnost podjetne Slovenije«.

Osrednji oder foruma z vrhunskimi slovenskimi podjetniki, perspektivnimi mladimi in predstavniki države je spremljal Festival mladega podjetništva. Poleg znanih imen državnega vrha in gospodarstva se je kot posebni gost foruma udeležil Andre Costa iz organizacije Start up Lizbona. Veliko prostora so namenili prav povezovanju mladih podjetnikov s t.i. etabliranimi podjetniki.

Osrednja govorca sta bila predsednik republike Borut Pahor in predsednik SBC Marjan Batagelj.

Kako okrepiti vrednoto podjetnosti med mladimi, po mnenju predsednika Kovšce ostaja temeljni izziv slovenske družbe tudi za naprej. Čeprav smo v zadnjih letih naredili velik korak naprej, pa je podjetnost med mladimi še vedno premalo izražena. Veliko vlogo pri tem igra naš izobraževalni sistem, ki je še vedno pomanjkljiv na tem področju, meni Alojz Kovšca, in dodaja, da bi lahko bila ena od pravih poti aktivnejša vloga krovnih gospodarskih asociacij v tem procesu.

Teme
mladi
Komentarji
Najbolj obiskano
Sorodne vsebine
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
Kako krepiti vrednote podjetnosti med mladimi