author profile
Državni svet RS

Čet, 26. mar 2020 ob 18:27

Predsednik Republike Borut Pahor se je 26. marca 2020, v Predsedniški palači sešel s predsedniki Državnega zbora, Vlade in Državnega sveta, Igorjem Zorčičem, Janezom Janšo in Alojzem Kovšco.
 author profile
Državni svet RS

Čet, 26. mar 2020 ob 18:27

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

Državni svet deluje v popolnosti in izvršuje vse svoje kompetence, je zatrdil predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca. Prešli so na način delovanja, ko strokovna služba deluje od doma, državne svetnice in svetniki opravljajo seje po videokonferenčnem sistemu in glasujejo korespondenčno. Ravnokar sprejemajo tudi pravilnik o delovanju v teh izrednih razmerah.

Državni svet je sprejel odločitev, da se odreče vetu na sveženj interventnih zakonov, ki v Državnem zboru čaka na iztek roka za vložitev iniciative za razpis referenduma. Ta rok se izteče v soboto, 28. 3. 2020. V ponedeljek zakone lahko podpiše predsednik RS, v sredo jih lahko objavi Uradni list in pričnejo veljati," je pojasnil predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca in poudaril, da bodo o vseh naslednjih ukrepih poskušali odločati čim hitreje in svoje odločitve sporočali v Državni zbor.

Vse ljudi, ki imajo kakršne koli težave, je pozval, naj z njimi ne obremenjujejo vlade. V Državnem svetu so v ta namen odprli spletno stran www.drzavnisvet.si, kjer so dobrodošle vse sugestije, ki jih bodo v obliki predlogov posredovali naprej Vladi.

Foto: Danijel Novakovič /STA in Milan Skledar

Komentarji
Najbolj obiskano
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
Izredno srečanje štirih predsednikov