author profile
Državni svet RS

Pon, 19. okt 2020 ob 16:15

Na Madžarskem nošenje zaščitnih mask ni bilo obvezno, prav tako smo se zadrževali v krajih brez doslej zabeleženih okužb s COVID-19.
 author profile
Državni svet RS

Pon, 19. okt 2020 ob 16:15

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

Na obisku v Porabju

Kritike na družbenih omrežjih, ki so se pojavile zaradi objave foto reportaže z delovnega obiska delegacije Državnega sveta v Porabju, 16. oktobra 2020, se nanašajo na nekaj fotografij, na katerih so posameznice in posamezniki, med njimi tudi predsednik Alojz Kovšca, brez zaščitnih mask.

Naj poudarimo, da se je na delovnem obisku pri porabskih Slovencih v Monoštru uporabljalo zaščitne maske in razkuževalo roke skladno s priporočili NIJZ, četudi na Madžarskem nošenje zaščitnih mask ni bilo obvezno, prav tako smo se zadrževali v krajih brez doslej zabeleženih okužb s COVID-19.

Nastale fotografije v Hiši jabolk, na katerih udeleženci ne nosijo zaščitnih mask, so bile posnete zaradi avtentičnosti predstavitev dejavnosti sortirnice sadja in izobraževanj za lokalne kmete zgolj za spominski album, ne za objavo. Žal je pri tem prišlo do neljube napake s strani uradnega fotografa Državnega sveta Milana Skledarja in njegove STV, ki jih je pomotoma in brez soglasja Državnega sveta objavil na družbenih omrežjih.

Burne odzive in kritike javnosti sprejemamo z obžalovanjem in iskrenim opravičilom ter upamo, da bo slednje pojasnilo razjasnilo dane okoliščine.

Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je velik zagovornik preventivnih ukrepov, bil je tudi prvi med tistimi, ki so si naložili aplikacijo #OstaniZdrav, na družbenih omrežjih promovira spoštovanje ukrepov za zaščito in omejevanje, prav zato je ostra kritika in zaskrbljenost javnosti v tem primeru sicer na mestu, pa vendar milo rečeno pretirana.

Komentarji
Najbolj obiskano
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
Pojasnilo Državnega sveta kot odziv na kritike z družbenih omrežij