author profile
Državni svet RS

Čet, 10. dec 2020 ob 14:20

Javnost si zasluži vedeti in razumeti, kako pomembna je varnost, kako pomembne so investicije v varnost in se tudi na podlagi realnih podatkov odločati
 author profile
Državni svet RS

Čet, 10. dec 2020 ob 14:20

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

Na povabilo Ministrstva za obrambo se je minister za obrambo mag. Matej Tonin danes sestal s predsednikom Državnega sveta Alojzom Kovšco.

V ospredju pogovorov je bila trenutna situacija v Slovenski vojski in načrti za naprej, predvsem načrti v okviru nedavno sprejetega Zakona o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovensko vojsko 2021-2026. Kot je povedal obrambni minister mag. Matej Tonin je vesel, da se je predsednik DS Alojz Kovšca odzval vabilu, saj je v ospredju želja po čim večji transparentnosti vseh nadaljnjih dejavnosti. »Moja želja in naloga mojih sodelavcev je, da ravnamo kar najbolj transparentno in da je o vseh naših ukrepih in potezah javnost seznanjena, seveda tudi politični vrh, ki ga predstavlja gospod Kovšca,« je povedal Tonin, ki je predsedniku Državnega sveta RS predstavil ključne naloge, ki jih je treba realizirati v prihodnje in zakaj je omenjeni zakon nujen za modernizacijo Slovenske vojske.


Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je bil navdušen nad rezultati, ki sta jih dosegla ministrstvo za obrambo in Slovenska vojska v zadnjem mandatu. Ministru Toninu je čestital za dosedanje opravljeno delo, nadaljnje razvojne načrte ministrstva pa je označil za smele, strateške, pa vendar popolnoma uresničljive. Poudaril je, da kot dober poznavalec problematike podpira Zakon o zagotavljanju sredstev v Slovensko vojsko, ki je po njegovih besedah nujen, saj se v času COVID-19 povečujejo varnostna tveganja. V želji, da se javnosti predstavijo prednosti in priložnosti zakona, bo predsednik v Državnem svetu predlagal strokovni posvet o varnostnem položaju v RS, obrambni sposobnosti države, razvojnih načrtih in zakonu o investicijah v Slovensko vojsko. »Javnost si zasluži transparentno in argumentirano razpravo o tem, kako pomembna je varnost, kako pomembne so investicije v našo skupno varnost.«, je zaključil Kovšca.


Ob robu obiska je minister Tonin predstavil kadrovsko sliko v Slovenski vojski, ki se je letos po desetletju bistveno izboljšala in končno beležimo več prihodov kot odhodov, ter o nadaljnjih načrtih, tudi na področju zaščite in reševanja.

Komentarji
Najbolj obiskano
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
Minister Matej Tonin in predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca za transparentnost investicij v varnost