author profile
Državni svet RS

Čet, 17. dec 2020 ob 15:09

TOREK, 22. december 2020 s pričetkom ob 10. uri, v dvorani Državnega sveta, Šubičeva 4, Ljubljana
 author profile
Državni svet RS

Čet, 17. dec 2020 ob 15:09

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

Državni svet je podprl Zakon o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski v letih 2021 do 2026. Kot je v svojem mnenju zapisala pristojna komisija Državnega sveta, je slovenski obrambni sistem že nekaj let finančno in investicijsko podhranjen. Z uresničevanjem zakona pa se bo lahko vsaj delno nadoknadilo zamujeno v preteklih letih in posodobilo opremo Slovenske vojske ter s tem zagotovilo večjo varnost vojakov, prav tako pa tudi okrepilo delovanje vojske na področju zaščite in reševanja. Aktualni načrti Slovenske vojske gredo v pravo smer. Ni dvoma, da smo tovrstne načrte imeli tudi že v preteklosti, vendar pa do njihove realizacije ni prišlo.

S posvetom želi Državni svet prispevati, da bi se razprava o varnosti, zaščiti, oboroženih silah in o opremljanju Slovenske vojske odvijala na strokovnem nivoju. Posvet bo priložnost, da prisluhnemo argumentom, jih pretehtamo in podpremo pravilne odločitve.

Glede na razmere, ki vladajo zaradi omejevanja okužbe s Covid-19, bo posvet mogoče spremljati V ŽIVO na https://drzavnisvet.si/.

V kratkem bo v napovedniku Državnega sveta http://www.ds-rs.si/?q= dogodki/pposvet-o-nujnosti- investicij-v-slovensko-vojsko objavljen tudi podrobnejši program posveta z udeleženci.

Vljudno vabljeni.

Foto: Milan Skledar

Teme
Napovednik
Komentarji
Najbolj obiskano
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
POSVET »O nujnosti investicij v Slovensko vojsko« v torek, 22. december 2020 s pričetkom ob 10. uri, V ŽIVO na drzavnisvet.si