author profile
Državni svet RS

Čet, 4. feb 2021 ob 11:20

Navedeni zakon sodi v kategorijo zakonov, s katerim se želi omiliti posledice oziroma zmanjšati negativne učinke epidemije COVID-19 za državljane in gospodarstvo, zato je pomembno, da čim prej stopi v veljavo.
 author profile
Državni svet RS

Čet, 4. feb 2021 ob 11:20

Deli
Fotografije
Foto: Milan Skledar Foto: Milan Skledar Foto: Milan Skledar Foto: Milan Skledar Foto: Milan Skledar Foto: Milan Skledar Foto: Milan Skledar Foto: Milan Skledar Foto: Milan Skledar

Državni zbor je na 57. izredni seji, 3. februarja 2021, sprejel Zakon o dodatnih ukrepih za omilitev posledic COVID-19 (ZDUOP), EPA 1638-VIII. Navedeni zakon sodi v kategorijo zakonov, s katerim se želi omiliti posledice oziroma zmanjšati negativne učinke epidemije COVID-19 za državljane in gospodarstvo, zato je pomembno, da čim prej stopi v veljavo.

Predlog, da Državni svet odloči o tem, ali bo zahteval od Državnega zbora, da o zakonu ponovno odloča, je podala Komisija za gospodarstvo, obrt, turizem in finance z namenom pospešitve postopka uveljavitve zakona, ne glede na sprejeto odločitev Državnega sveta.

Državne svetnice in svetniki so to točko obravnavali na 21. izredni seji, 4. februarja. Predlog odložilnega veta pričakovano ni dobil zadostne podpore, saj je bil večinski interes državnih svetnikov predvsem usmerjen v nujnost čimprejšnje uveljavitve ukrepov, saj se Slovenija še vedno bori z epidemijo COVID-19, gospodarstvo pa ima vsak dan več negativnih posledic zaradi tega. Kljub nekaterim kritičnim pomislekom glede predlaganiih ukrepov so državni svetniki z 2 glasovoma za in 23 glasovi proti zavrnili predlog odložilnega veta.

Foto: Milan Skledar

Teme
izredno
Komentarji
Najbolj obiskano
Sorodne vsebine
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
Državni svetniki zaradi čimprejšnje uveljavitve ukrepov PKP8 niso podprli predloga odložilnega veta