author profile
Državni svet RS

Pet, 16. apr 2021 ob 19:00

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

Državni svetnik Danijel Kastelic, ki je bil v Državni svet izvoljen kot predstavnik negospodarskih dejavnosti za področje socialnega varstva, je predsednik Zveze paraplegikov Slovenije in trenutno vodi Svet za invalide Republike Slovenije, dva mandata pa je bil podpredsednik Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije.


Zveza zastopa interese članstva neprekinjeno od leta 1969, ko se je na pobudo takratnih enajstih vizionarjev pod vodstvom pokojnega Ivana Peršaka začelo organizirano delovanje.
Letos so že drugič zaporedoma svoj praznik, 52 let delovanja zveze, zaznamovali razmeram primerno. Zaradi upoštevanja epidemioloških ukrepov, so se povezali s sodobno tehnologijo, a brez tistih pristnih stikov, ki jih osrečujejo z neposredno človeško toplino, je povedal predsednik Zveze Dane Kastelic. V mislih so se zazrli dve leti nazaj, ko jih virus še ni omejeval in ko so se na praznični dan s slovesno skupščino in spremljevalnimi dogodki spomnili na ustanovitev in uspešen razvoj organizacije.

Video in foto: Milan Skledar/S-tv

Teme
poslanica
Komentarji
Najbolj obiskano
Sorodne vsebine
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
Izjava Daneta Kastelica ob Dnevu slovenskih paraplegikov