author profile
Državni svet RS

Čet, 22. apr 2021 ob 11:17

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

Projekt Vseslovensko petje s srci že četrtič povezuje Slovence in Slovenke doma in po svetu. Organizatorji vabijo k skupnemu petju slovenskih pesmi, ki bo potekalo v petek med 10. in 11. uro. Letos pa bodo ospredju življenje, 30-letnica samostojnosti in 100- letnica smrti skladatelja Josipa Ipavca. Projekt bo uvod v poletni festival zborovskega petja Europa Cantat, v podpori projektu pa se je pridružil tudi Državni svet.

Skupna akcija Vseslovensko petje s srci bo 23. aprila, na dan svetega Jurija, ki prinaša "nov življenjski krog, zdravje in obilje v naše domove", so zapisali organizatorji, ki s skupnim prepevanjem slovenskih pesmi želijo povezovati vse generacije, vse družbene sloje doma in po svetu, negovati slovensko kulturo in jezik, krepiti nacionalno pripadnost, ustvarjati boljše vzdušje ter ozaveščati pomen slovenske glasbe in jo prenašati na mladi rod. Organizatorji spodbujajo, da zainteresirani v petek med 10. in 11. uro pojejo od doma, iz teras, balkonov, na delovnem mestu, v avtomobilu, v šolah, vrtcih, na zelenih javnih površinah, na okoliških hribih, v parkih, okoli gradov, cerkva, kapelic in drugod.

Na YouTube kanalu projekta 

že pripravljen izbor desetih skupnih pesmi Vseslovensko petje s srci - 2021, ostale dodane pesmi pa si zainteresirani izberejo po lastnem izboru ali pojejo svoje pesmi.

Teme
pojemo
Komentarji
Najbolj obiskano
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
Vseslovensko petje s srci letos tudi s podporo Državnega sveta