author profile
Državni svet RS

Pon, 6. sep 2021 ob 07:00

Deli
Fotografije

Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca se je 5. septembra 2021, s soprogo Stanko, v Murski Soboti udeležil praznovanja 15. obletnice škofije Murska Sobota, 30. obletnice samostojnosti Republike Slovenije in 102. obletnice združitve Prekmurja z matično domovino.

Najprej je potekal blagoslov kipa sv. Nikolaja v krožišču, nato pa so blagoslovili še trg pred stolnico sv. Nikolaja, ki ga je opravil apostolski nuncij v Republiki Sloveniji, nj. eksc. msgr. dr. Jean-Marie Speich. Po blagoslovu je v stolnici sv. Nikolaja daroval sveto mašo ob somaševanju nadškofov msgr. Alojzija Cvikla, msgr. dr. Marjana Turnška ter škofov msgr. dr. Stanislava Lipovška in msgr. dr. Petra Štumpfa ter duhovnikov iz soboške škofije in od drugod. Pri liturgiji so bil navzoči tudi tudi škof evangeličanske cerkve v RS, mag. Leon Novak in predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca, poslanca Državnega zbora RS Jožef Horvat in Dejan Židan, župan Murske Sobote dr. Aleksander Jevšek, župani okoliških občin in občinski svetniki ter številni drugi.

Foto: Milan Skledar

Komentarji
Najbolj obiskano
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
15. obletnica škofije Murska Sobota , 30. obletnica samostojnosti RS in 102. obletnica združitve Prekmurja z matično domovino