author profile
Državni svet RS

Čet, 9. sep 2021 ob 16:17

»Krkina rast temelji na znanju in predanem delu krkašev.«
 author profile
Državni svet RS

Čet, 9. sep 2021 ob 16:17

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

Kipec deklice z rastočo knjigo v Severnem ljubljanskem parku Navje. FOTO: Milan Skledar

Tovarna Krka je pred dvema letoma pristopila k projektu Rastoča knjiga, katere častni pokrovitelj je Državni svet Republike Slovenije.

S postavitvijo skulpture Krkine deklice z rastočo knjigo je eno najuspešnejših slovenskih podjetij obeležilo svojo 65-letnico. Umetniško delo akademskega kiparja doc. mag. Jurija Smoleta je izdelano iz naravnega hotaveljskega kamna. Pridružitev tovarne Krka d.d. k projektu je izjemno velika čast za Društvo Rastoča knjiga in celoten projekt, ki letos obeležuje svojo dvajsetletnico.

Udeleženci svečanega dogodka, zbrani ob Krkini deklici z rastočo knjigo. FOTO: e-Posavje.com Udeleženci svečanega dogodka, zbrani ob Krkini deklici z rastočo knjigo. FOTO: e-Posavje.com

Letošnja slovesnost ob Krkini deklici z rastočo knjigo je potekala 3. septembra na ploščadi pred Notolom, v svetovnem merilu najsodobnejši tovarni za proizvodnjo trdnih oblik zdravil, novo misel pa je prispeval predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič.

Poleg predsednika Državnega sveta Alojza Kovšce se je svečanega dogodka udeležil tudi predsednik republike Borut Pahor, ki je ob tej priložnosti Skladu Krkinih nagrad vročil državno odlikovanje, red za zasluge, za 50 let Krkinih nagrad in spodbujanje znanstvenih dosežkov zlasti med mladimi.

Novo misel na skulpturi Krkine deklice z rastočo knjigo  sta na slovesnosti predstavila Krkina sodelavca: pomočnica vodje oddelka v Upravljanju kakovosti Ksenija Gačnik in vodja obrata OTO v Razvoju in Proizvodnji zdravil Martin Banovec. FOTO: Jože Suhadolnik Novo misel na skulpturi Krkine deklice z rastočo knjigo sta na slovesnosti predstavila Krkina sodelavca: pomočnica vodje oddelka v Upravljanju kakovosti Ksenija Gačnik in vodja obrata OTO v Razvoju in Proizvodnji zdravil Martin Banovec. FOTO: Jože Suhadolnik

Komentarji
Najbolj obiskano
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
Krkina deklica z rastočo knjigo ob jubileju z novo mislijo