author profile
Državni svet RS

Sob, 11. sep 2021 ob 16:43

 author profile
Državni svet RS

Sob, 11. sep 2021 ob 16:43

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

Pred vami je nov izzid e-novičnika Državnega sveta IZ DRUGEGA DOMA. Čeprav je bil čas počitnic, smo bili v Državnem svetu še kako aktivni. Državni svet Republike Slovenije je julija v so-založništvu z Založbo Pivec izdal slikanico »Brezzobi tiger,« ki jo je napisal Igor Plohl. Zgodba na subtilen način mladim bralcem približa ne samo delovanje Državnega sveta in Državnega zbora in njune pristojnosti, temveč tudi pojasnjuje pomembnost upoštevanja drugačnosti za dosego pravične odločitve. Ni naključje, da smo jo tokrat izbrali za temo meseca.

Ne prezrite tudi intervjuja z državnim svetnikom Cvetkom Zupančičem, ki med drugim meni, da je kmetijstvo z obdelavo in gospodarjenjem z zemljo in gozdom ter s svojimi dopolnilnimi dejavnostmi, obrtjo in urbanizacijo glavni nosilec podeželja.

Med poletjem se je predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca udeležil številnih prireditev, slavnostnih sej ter dogodkov po Sloveniji. Močno pa smo bili vpeti v predsedovanje Slovenije Svetu EU. Preverite pa tudi, kaj vse so obravnavala delovna telesa Državnega sveta.


Vabljeni k branju in ostanite zdravi

Komentarji
Najbolj obiskano
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
Izšel je E-novičnik Državnega sveta September 2021