author profile
Državni svet RS

Sre, 22. sep 2021 ob 10:44

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

V ŽIVO poteka novinarska konferenca ob predstavitvi izsledkov raziskave odprtosti in transparentnosti slovenskih občin, ki jo organiziramo inštitut Danes je nov dan (DJND), Organizacija za participatorno družbo ter PIC - Pravni center za varstvo človekovih pravic in okolja v sodelovanju z Državnim svetom Republike Slovenije.

Lokalna samouprava v Sloveniji pomembno prispeva k razvoju države ter dobrobiti prebivalk in prebivalcev, zato mora biti njeno delovanje odprto in vključujoče. Le tako lahko namreč v zadostni meri spodbuja sodelovanje javnosti v procesih odločanja. Raziskava odprtosti in transparentnosti slovenskih občin je prvi poskus celovitega pregleda tega področja, njen glavni namen pa je občinam ponuditi priporočila, s pomočjo katerih bodo lahko svoje delovanje v prihodnje dvignile na naslednjo raven.

Dogodek bo z uvodnim pozdravom in nagovorom odprl predsednik Državnega sveta Republike Slovenije g. Alojz Kovšca, saj je prav ta institucija pri nas eden glavnih zastopnikov lokalnih interesov. Pogled na širšo sliko stanja odprtosti in transparentnosti na področju lokalne samouprave ter glavna priporočila občinam bodo nato predstavili Nejc Horvat (DJND), Maja Cimerman (DJND) in Matic Primc (Organizacija za participatorno družbo).

Teme
v živo
Komentarji
Najbolj obiskano
Sorodne vsebine
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
Predstavitev izsledkov raziskave odprtosti in transparentnosti slovenskih občin