author profile
Državni svet RS

Sre, 29. sep 2021 ob 22:37

 author profile
Državni svet RS

Sre, 29. sep 2021 ob 22:37

Deli
Fotografije

Delegacija Državnega sveta pod vodstvom predsednika Alojza Kovšce se je danes v Vili Podrožnik srečala z delegacijo Senata Francoske republike. Francosko delegacijo vodi senatorka ga. Colette Mélot, ki v Senatu že vrsto let predseduje Skupini slovensko-francoskega prijateljstva. Člana Skupine slovensko-francoskega prijateljstva sta tudi člana delegacije ga. Nicole Duranton in g. François Bonhomme. Delegacijo Državnega sveta pa sestavljajo člani Bojan Kekec, Mitja Gorenšček in Davorin Terčon.

V tem primeru gre za redno izmenjavo obiskov med predstavniki zgornjih domov parlamentov dveh držav, ki razvijata odlične, strateške in razvejane odnose. Tovrstne izmenjave so koristne, saj krepijo medparlamentarno dimenzijo in prispevajo k poglabljanju političnega dialoga med državama. Francija se ponaša z dolgo tradicijo in bogatimi izkušnjami parlamentarizma in v okviru parlamentarnega sodelovanja daje veliko vlogo skupinam prijateljstva.

Osrednje teme pogovorov so bile vsebine, ki zadevajo povezovalna področja obeh držav, okrevanju po pandemiji, zeleni, digitalni in socialni dimenziji EU, oblikovanju prihodnosti EU in spopadanju s podnebnimi spremembami.

Teme
srečanje
Komentarji
Najbolj obiskano
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
Delovni obisk delegacije Senata Francoske republike