author profile
Državni svet RS

Čet, 16. dec 2021 ob 00:38

 author profile
Državni svet RS

Čet, 16. dec 2021 ob 00:38

Deli
Fotografije

Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca se je 15. decembra 2021, v predsedniški palači udeležil posebne slovesnosti, na kateri je predsednik republike Borut Pahor, vročil državno odlikovanje Reda za zasluge, ki ga je prejelo Združenje Slovenska izseljenska matica, in Medalji za zasluge, ki sta ju prejeli Slovensko deželno gospodarsko združenje in Saša Verbič.

Združenje Slovenska izseljenska matica je prejelo red za zasluge za neprecenljiv prispevek k ohranjanju slovenske identitete in kulture pri Slovencih v tujini. Odlikovanje je v imenu Združenja Slovenska izseljenska matica prevzel njegov predsednik dr. Boris Jesih.

Slovensko deželno gospodarsko združenje je prejelo medaljo za zasluge za pomembno in vodilno vlogo na področju čezmejnega gospodarskega povezovanja v Furlaniji Julijski krajini ter za 75 let dragocenega ohranjanja slovenstva v Italiji. Odlikovanje je v imenu Slovenskega deželnega gospodarskega združenja prevzel njegov predsednik Robert Frandolič.

Medaljo za zasluge je prejel tudi Saša Verbič za dolgoletno uspešno delo za ohranjanje in uveljavljanje slovenske skupnosti v Srbiji.


Foto: Milan Skledar

Komentarji
Najbolj obiskano
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
Slovesnost ob vročitvi državnih odlikovanj