author profile
Državni svet RS

Sre, 13. apr 2022 ob 18:00

 author profile
Državni svet RS

Sre, 13. apr 2022 ob 18:00

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

V Državnem svetu so v sodelovanju z JKP Vrhnika odprli razstavo v počastitev dneva zemlje, ki ga obeležujemo že 53 let vsako leto 22. aprila. Razstava preoblikovanih predmetov iz ostankov pri proizvodnem procesu bo na ogled vse do 29. aprila, vsak delovni dan med 9. in 15. uro. 


V svojem nagovoru so predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca, direktor JKP Vrhnika Tomaž Kačar ter državna svetnika Bojan Kekec in Marko Zidanšek poudarili, da ima ponovna uporaba mnogo pozitivnih učinkov na okolje in postaja zaradi pomanjkanja virov in ekologije velik izziv sedanjosti in prihodnosti planeta Zemlja. Strinjali so se, da je potrebno začeti z zavedanjem, da tisto, česar ne potrebujemo več, ni odpadek, temveč priložnost, da predmet v isti obliki pridobi drugega lastnika ali z manjšimi posegi pridobi drugo življenje in s tem drugačno vlogo. Prav komunalno podjetje Vrhnika je zgleden primer dobre prakse trajnostnega razvoja in hkrati pionir tako skrbnega ločevanja in ravnanja z odpadki ter ostanki. 


Dogodka so se udeležili tudi župani občin ustanoviteljic ter državni svetniki Miroslav Ribič, Bojana Potočan, Branko Tomažič in Željko Vogrin.

Komentarji
Najbolj obiskano
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
Na ogled razstava izdelkov ponovne uporabe