author profile
Državni svet RS

Ned, 19. jun 2022 ob 09:09

 author profile
Državni svet RS

Ned, 19. jun 2022 ob 09:09

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

Bogu v čast, bližnjemu v pomoč je geslo, pod katerim gasilska organizacija kot najstarejša in najštevilčnejša sila v sistemu zaščite in reševanja v Sloveniji deluje že več kot 150 let, v njeno družino pa sodi tudi PGD Račna, ki obeležuje častitljiv jubilej, 110-letnico svojega delovanja. Proslave se je udeležil predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca, ki je ob tej priložnosti tudi nagovoril navzoče.

24. aprila 1911 je deželna vlada v Ljubljani izdala dovoljenje za delovanje gasilskega društva Račna, ki ga zadnjih deset let zavzeto vodi predsednik Aleš Kastelic. Zadnja pomembna pridobitev za društvo je bila gasilska avtocisterna, ki so jo pridobili v lanskem letu in z njo še izboljšali svojo operativno pripravljenost. Sodelujejo na tekmovanjih, krepijo preventivno dejavnost, z izobraževanjem mladine in operativnih članov pa skrbijo tudi za dobro strokovno usposobljenost.

Predsednik Kovšca je v nagovoru poudaril, da so tovrstni dogodki odlična priložnost za slavje prijateljstva, medsebojne pomoči, solidarnosti … Gasilke in gasilci PGD Račna se lahko pohvalijo z vrhunsko usposobljenostjo, predvsem pa z veliko srčnostjo ter predanostjo domačemu okolju. Za lokalno skupnost je tak jubilej nova odlična priložnost, da se utrdi kot gasilcem prijazno okolje, ki spoštuje in ceni njihov doprinos k bolj varni družbi.

Komentarji
Najbolj obiskano
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
110-letnica prostovoljnega gasilskega društva Račna