author profile
Državni svet RS

Pon, 4. jul 2022 ob 16:28

 author profile
Državni svet RS

Pon, 4. jul 2022 ob 16:28

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

Delegacija Državnega sveta, ki jo je vodil podpredsednik Matjaž Švagan, se je v okviru obiska predsednice Republike Kosovo v Sloveniji sestala z visoko gostjo. Predsednica Republike Kosovo Vjose Osmani-Sadriu se mudi v Sloveniji na povabilo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Po mnenju slovenskega gostitelja obisk potrjuje dobre odnose med državama in pomeni nadaljevanje rednega političnega dialoga, tako na dvostranski kot na regionalni ravni. Delegaciji sta največ poudarka namenili seznanitvi z aktualnimi političnimi in gospodarskimi razmerami na Kosovu ter izmenjavi mnenj o razmerah na Zahodnem Balkanu ter nadaljnji poti republike Kosovo pri pridruževanju EU, kjer še posebej pričakujejo podporo in pomoč Slovenije. 

Slovenija je ena največjih gospodarskih partneric Kosova, slovenske investicije pa so usmerjene v različne sektorje kosovskega gospodarstva, prav zato so bili pogovori v Državnem svetu usmerjeni predvsem v možnosti krepitve nadaljnjega gospodarskega sodelovanja. V razpravi so sodelovali tudi državni svetniki Igor Antauer, Bojana Potočan in Samer Khalil. Predsednica Republike Kosovo se je ob tej priložnosti vpisala v častno knjigo gostov Državnega sveta.

Odnosi med Slovenijo in Kosovom so tradicionalno dobri in brez odprtih vprašanj. Slovenija je na Kosovu aktivna v okviru prizadevanj mednarodne skupnosti za zagotavljanje stabilnosti v tej državi.

Foto: Benjamin Beci/Fixmedia

Komentarji
Najbolj obiskano
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
Predsednica Kosova obiskala tudi Državni svet