author profile
Državni svet RS

Pon, 11. jul 2022 ob 09:49

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

V Sloveniji letos poteka 29. mednarodni kongres zastavoslovja, ki ga organizira slovensko grboslovno in zastavoslovno društvo Heraldica Slovenica. Ob tej priložnosti je bila v Ljubljani otvoritvena slovesnost, na kateri so organizatorji izrazili veselje, da dogodek poteka v Sloveniji, tudi v luči minule 30-letnice slovenske državotvornosti in slovenske zastave. Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je bil častni gostitelj sprejema za delegate. V svojem nagovoru je poudaril, da je naša dolžnost opozarjati na simbole, zlasti zastavo, njeno izobešanje, in tako krepiti ponos, ne le ob dosežkih, ampak vsak dan.

"Tokrat imamo privilegij izpeljati ta zelo pričakovan kongres, ki ima tradicijo že vse od leta 1965 v naši lepi državi," pa je na slovesnosti dejal organizator, predsednik društva Aleksander Hribovšek.

Kongres bo do 15. julija, kjer se bodo zvrstili številni dogodki, predavanja, razstave, druženja ... Na njem bodo prisotni delegati s Hrvaške, Srbije, Severne Makedonije, Grčije, Bolgarije, Romunije, Gruzije, Češke, Švice, Francije, Španije, Luksemburga, Nizozemske, Belgije, Nemčije, Litve, Norveške, Švedske, Velike Britanije, Irske, Kanade, ZDA, Argentine, Južne Afrike in Avstralije.

Foto in video: Benjamin Beci/Fixmedia

Komentarji
Najbolj obiskano
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
V Ljubljani otvorili 29. mednarodni kongres zastavoslovja