author profile
Državni svet RS

Sre, 14. sep 2022 ob 16:00

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

Namen obiska predsednika Državnega sveta Republike Slovenije Alojza Kovšce v Češki republiki je krepitev političnih in kulturnih stikov s Češko republiko v Plečnikovem letu 2022. Obisk je namenjen tudi utrjevanju podobe Republike Slovenije kot srednjeevropske države.

Predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Alojz Kovšca se je v okviru obiska sestal s pandanom, predsednikom senata Češke republike Milošem Vystrčilom. V ospredju pogovor s češkim sogovornikom so, poleg dvostranskega sodelovanja, tudi aktualne evropske in mednarodne teme. Izpostavljeno je tesno sodelovanje na področju kulture.

V sredo zvečer, 14. septembra 2022, se bo predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca udeležil slovesnosti v počastitev češko-slovenskih kulturnih odnosov. Slovesnost bo potekala v Praškem gradu, častna pokrovitelja  sta slovenski in češki predsednik, Borut Pahor in Miloš Zeman.

Na slovesnosti bo uprava Praškega gradu podelila nagrade Jožeta Plečnika za življenjsko delo in izjemne dosežke na področju arhitekture, gradbeništva in varstva arhitekturne dediščine za leto 2022. Predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Alojz Kovšca je prejemnik nagrade Jožeta Plečnika 2022 za njegov prispevek k razvoju slovensko – čeških odnosov.

Foto: Zofija Hafner/Državni svet

Komentarji
Najbolj obiskano
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca se mudi na obisku v Češki republiki