author profile
Državni svet RS

Sob, 17. sep 2022 ob 21:00

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

Murska Sobota, 17. september 2022

Predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca je imel slavnostni nagovor na otvoritvi 24. FAI svetovnega prvenstva v poletih s toplozračnimi baloni, na katerem je sodelovalo kar 105 balonarskih ekip iz 32 držav. Med njimi kar tri slovenske ekipe.

Za zračni spektakel je poskrbelo kar 130 balonov različnih barv in oblik. Organizatorji so poleg prvenstva pripravili tudi bogat spremljevalni program, obiskovalcem so tako vsak dan na voljo številne prireditve, koncerti, razstave, animacija za otroke in delavnice.Med drugim so pripravili tudi tekmovanje z baloni imenovano 'key grab', letalski miting z zanimivimi letalskimi akrobacijami ter posebno nočno iluminacijo balonov na soboškem jezeru imenovano 'night glow'.

Predsednik Državnega Alojz Kovšca: »Prepričan sem, da je tovrstno mednarodno tekmovanje – svetovno prvenstvo v poletih s toplozračnimi baloni, ki se prvič mudi v Sloveniji, velik poklon za našo državo, za organizatorje tekmovanj in spremljajočih spektaklov, predvsem pa izjemna turistična priložnost.«.

vir slike: twitter

Komentarji
Najbolj obiskano
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
Na slavnostni otvoritvi 24. FAI svetovnega prvenstva v poletih s toplozračnimi baloni