author profile
Državni svet RS

Pet, 23. dec 2022 ob 13:41

Deli
Fotografije

Odpri galerijo

Predsednik Državnega sveta Marko Lotrič se je 22. decembra v Državnem zboru udeležil slovesnosti ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter zaprisegi predsednice Republike Slovenije.Slavnostna Slavnostna govornica je bila predsednica Državnega zbora mag. Urška Klakočar Zupančič. Slovesnosti so se udeležili predsednik Republike Slovenije, novoizvoljena predsednica Republike Slovenije, poslanke in poslanci Državnega zbora, državne svetnice in svetniki, nekdanji predsedniki Državnega zbora, predsednik Društva poslancev 90, predsednik in člani Vlade,  predsednik in sodniki Ustavnega sodišča, predsednik Vrhovnega sodišča, diplomatski zbor ter drugi visoki predstavniki političnega, družbenega in verskega življenja v Republiki Sloveniji.

Predsednik Lotrič se je pred slavnostno sejo vpisal tudi v Zlato knjigo, skupaj s predsednico Državnega zbora, predsednikom Republike Slovenije, novoizvoljeno predsednico Republike Slovenije in predsednikom Vlade Republike Slovenije.

Foto: Benjamin Beci/Fixmedia

Komentarji
Najbolj obiskano
Zadnje objave
Prijatelji

Prijatelji

Branko Gaber
Zadnji komentarji
Facebook
Twitter
Zdaj se predvaja
drzavnisvet
Predsednik Državnega sveta na slovesnosti ob dnevu samostojnosti in enotnosti ter zaprisegi predsednice Republike Slovenije